تبلیغات
High School Chemistry - نکات بخش اول
 
درباره وبلاگ




مدیر وبلاگ : ali mehraby
نویسندگان
صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
High School Chemistry
صفحه نخست             تماس با مدیر           پست الکترونیک               RSS                  ATOM
یکشنبه 26 آذر 1391 :: نویسنده : ali mehraby

1.کدام ویژگی آب که یک مایع زندگی بخش است می تواند آن را به ماده کشنده ای تبدیل کند؟اینکه بسیاری از مواد شیمیایی در آن جل می شود و می توانند از جایی به جای دیگر منتقل شوند.

 2.منابع آب موجود در طبیعت به ترتیب؟اقیانوسها ،یخهای قطبی و طبیعی ، آبهای زیر زمینی، رودخانه و دریاچه ، رطوبت خاک،رطوبت هوا

3.منابع آب شیرین که انسانها برای دستیابی به آن رقابت می کنند؟ آبهای زیر زمینی ، رودخانه ها و دریا چه ها، رطوبت خاک و هوا و در مجموع حدود %5 می باشد.

4.آیا یخهای قطبی و یخچالهای طبیعی منبع آب شیرین هستند؟ چرا؟ بله ، اما چون سرعت ذوب شدن آنها بسیار آهسته است بنابرین برای تامین نیازهای انسانها قابل استفاده نیستند.

5.منابع آب شیرین؟ یخ های قطبی و طبیعی ، آبهای زیر زمینی ، رود خانه ها،رطوبت خاک و هوا

6.آیا منابع آب شیرین در جهان به طور یکنواخت پراکنده شده اند؟ به چه چیزی بستگی دارد؟خیر، به عومل طبیعی مانند موقعیت جغرافیایی ، شرایط آب و هوایی و میزان بارش بستگی دارد.

7.چرخه آب را تعریف کنید؟ فرآیندی است که آب به طور نسبتا ثابتی در منابع طبیعی توزیع می شود

8.انواع مصرف آب : دو دسته نهان و آشکار تقسیم میشوند. مصرف آشکار بیشتر در مصارف خانگی مانند:آشامیدن ، شستشو و .... دیده می شود. اما مصرف پنهان در نگاه اول به نظر نمی آید اما با کمی تامل به دید خواهد آمد.

9.برای یک فرد مصرف نهان بیشتر است یا مصرف آشکار؟ مصرف نهان بیشتر است .تقریبا مصرف نهان برای هر فرد 2برابر مصرف آشکار است 300 لیتر آشکار 600 لیتر نهان

نکته: تنها مایعی که از بالا شروع به انجماد می کند آب است.

10.منابع مصرف نهان برای هر فرد را نام ببرید؟ آبیاری کشتزارها و تهیه مواد غذایی ، تولید انرژی ، صنایع و معادن ، امور بازرگانی و خدماتی

11.ویژگی های استثنایی آب؟ 1.تنها مایع فراوان در کره زمین 2.تنها ماده ای است که در طبیعت به هر سه حالت جامد مایع و گاز یافت می شود 3.هنگامی که آب به یخ تبدیل میشود بر عکس همه مواد منبسط می شود 4.ظرفیت گرمایی آب بسیار بالاست (14.185) 5.گرمای تبخیر آب بسیار بالاست 6.کشش سطحی آب بسیار بالاست

12.چرا چگالی یخ کمتر از آب است؟ چون آب هنگامی که یخ می زند منبسط می شود و حجم بیشتری را اشغال می کند.

13.چرا یخ روری آب شناور می ماند؟ چون چگالی یخ کمتر از آب است.

14.چرا آب بر خلاف مایعات دیگر از سطح شروع به انجماد میکند؟چون چگالی یخ کمتر از آب است.

15.چرا وقتی لایه ای از یخ در مناطق سردسیر روی دریاچه ای را می پ.شاند از یخ زدن لایه های زسری جلو گیری میکند؟چون یخ نوعی عایق است

16.ظرفیت گرمایی را تعریف کنید؟ مقدار گرمایی است که باید به یک جسم داده شود تا دمای آن یک درجه سانتیگراد افزایش یابد.

17.برای اینکه دمای یک گرم آب 5 درجه سانتیگراد افزایش یابد چه مقدار گرما لازم است؟ (گرمای ویژه ی آب  4.185)

 

                  20.925   =   5*4.185

18.برای اینکه دمای 2 گرم آب از 10 درجه به 15 درجه برسد با توجه به گرمای ویژه ی آب 4.185 است چند ژول گرما لازم است؟

فرمول: مقدار آب را ضرب در اختلاف دماهای مورد نظر و حاصل را در 14.185 ضرب میکنیم.

مقدار گرمای لازم = ظرفیت گرمایی ویژه ضرب در اختلاف دماهای مورد نظر ضرب در گرمای ماده

 

  15-10=5                                اختلاف دمای مورد نظر

 

2*5*14.185=41.85

19.آبهای موجود در سطح زمین مانند دماپای غول آسا عمل میکنند یعنی چه؟ لین موضوع به کدام یک از ویژگی های آب مربوط میشود؟ یعنی آبهای کره زمین دمای زمین را متعادی میسازند این ویژگی به علت ظرفیت گرمای بالای آب است . یعنی دیر گرم میشود دری هم سرد میشود.

20.گرمای تبخیر یعنی چه؟مقدار گرمایی که یک مایع میگیرد تا به بخار تبدیل شود.

21.با عرق کردن بدن خنک میشود به کدام ویژگی آب بستگی دارد؟ گرمای تبخیر بالای آب

22.چرا در منار یک حوض یک فواره آب یا کنار دریا هوا خنک تر است؟ چون گرمای تبخیر آب زیاد است مقدار زیادی از گرمای خورشید برای تبخیر آن آبها مصرف می شود.

23.اجسامی که چگالی آنها از آب بیشتر است مثل حشرات در آب فرو نمی روتند این موضوع کدام ویژگی آب را می رساند؟ کشش سطحی آب به طور شگفت انگیزی زیاد است .:-o

 24.چرا دمای سطح مریخ بین شب و روز در حدود 110درجه تغییر میکند در حالی که در زمین این طور نیست؟ چون در مریخ آب وجود ندارد ولی کره زمین 75% آن را آب پوشانده است و به علت ظرفیت گرمایی بالا آن دمای آن در کره زمین متعادل است.

 

انواع مواد:

25.مواد خاص از نظر نوع به دو دسته تقسیم میشوند ؟ عنصرها و ترکیبها

عنصر : به ماده ای گفته میشود که تنها از یک نوع اتم ساخته شده است.

نکته: تا کنون بیش از 109 نوع عنصر شناخته شده است  که تقریبا 91 از انها در طبیعت یافت میشوند و بقیه را در آزمایشگاه ساخته اند (یاد گیری اعداد ضروریست )

معمولا عنصرها را با یک یا دو نام لاتین انها نشان میدهند که به انها نماد شیمیایی می گویند .

26.ترکیب : به ماده ای گفته میشود که م.لکولهای آن از اتصال دو با چند عنصر مختلف ساخته شده است .ترکیب ها را با فرموا شیمیایی نشان میدهند.

27.تعریف فرمول شیمیایی: فرمول شیمیایی از کنار هم قرار دادن  نماد های شیمیایی و عناصر سازنده آن ترکیب ساخته می شود با این مطلب که تعداد هر اتم در آن ماده اندیس در سمت راست نوشته میشود.

نکته: با نگاه کردن به فرموا شیمیایی یک ترکیب به دو چیز پی می بریم اولا می فهمیم از چند نوع اتم ساخته شده است ، ثانیا میفهمیم از هر نوع اتم چه تعداد در یک مولکول آن وجود دارد.

28.واکنش شیمیایی چیست؟واکنش شیمیایی شامل شکسته شدن پیوند های شیمیایی و تشکیل پیوند های جدید است و معادله شیمیایی آنچه را در واکنش شیمیایی روی می دهد به طور خلاصه بیان می کند.

نکته:در یک معادله شیمیایی معمولا یک فلش () دیده میشود که مواد موجود در سمت چپ فلش را واکنش دهنده ها و مواد موجود در سمت راست فلش را فرآورده ها می گویند .  اگر واکنش دهنده یا فرآورده ا بیش از یک ماده باشند بین هر کدام ار آنها علامت (+) قرار میگیرد.

29.معادله موازنه شده چیست؟ معادله ای که تعداد کل اتمها در دو طرف آن برابر باشد .

نکته: در بعضی از معادله های شیمیایی عددی قبل از فرمول ترکیب ها به صورت ضریب دیده میشود . باید توجه داشت که آن ضریب مربوط به تمام اتمهای موجود در آن فرموا است.

ساختار اتم: اتم معمولا از دو بخش تشکیل شده است . یکی هسته و دیگری الکترونهایی که در اطراف هسته میچرخند . هسته هم از دو ذره تشکیل شده که شامل نوترونها و پروتونها می باشد.

نکته: هیدروژن کوچکترین اتم است و در هسته خود نوترون ندارد بلکه تنها یک پروتون دارد یک الکترون نیز اطراف هسته می چرخد . این ویژگی فقط خاص هیدروژن است .

الکترون دارای بار منفی و پروتون دارای بار مثبت است

 30.چرا یک اتم در حالت عادی خنثی است؟چون تعداد اکترونها با تعداد پروتونها در حالت عدای برابر است

31.ظرفیت: تعداد جاهای اتصال یک اتم به اتم دیگر را ظرفیت آن گویند .مثلا ظرفیت اکسیژن 2 است یعنی میتواند به 2 اتم دیگر متصل شود و ظرفیت هیدروژن 1 است و میتواند به 1 اتم دیگر متصل شود.

پس برای تشکیل آب دو اتم هیدروژن به یک اتم هیدروژن متصل میشود.

32.چگونه ثابت میکنیم که آب یک فرمول قطبی است؟ هر گاه یک میله پلاستیکی باردار در اثر مالش را به باریکه آب نزدیک کنیم آب از مسیر خود منحرف میشود این نشان میدهد که مولکولهای آب قطبی هستند.

33.مولکول قطبی یعنی چه؟ مولکولهایی مانند اب که یک سر مثبت و یک سر منفی دارند مولکول قطبی نامیده میشوند.

34.چرا مولکول آب ساختاری خمیده دارد؟ چون مولکول اب قطبی است و برای قطبی بودن اگر خطی رسم شود دیگر یم سر مثبت و منفی نخواهد داشت.

نکته: یک مولکول قطبی نیز از نظر مجموعه بار الکتریکی خنثی است.

35.نیروی جاذبه ی بین مولکولی را تعریف کنید؟ نیرئیی است که سبب میشود مولکولها بتوانند در کنار یکدیگر قرار گیرند.

نکته: چون مولکولهای قطبی مانند آب دارای یک سر مثبت و یک سر منفی می باشند . سر مثبت یک مولکول سر منفی  مولکول همسایه را جذب میکند بنابرین نیروی جاذبه ی بین مولکولی قطبی بسیار قوی است.

نکته: هر چه نیروی جاذبه ی بین مولکولی قوی تر باشد گرمای بیشتری لازم است تا آن مایع به حالت گاز تبدیل شود . زیرا باید مولکولها از یکدیگر جدا شوند پس گرمای تبخیر نیز بیشتر است.

نکته: هر چه دمای تبخیر ماده بالاتر باشد دمای جوش آن نیز بالاتر است .مثلا : دمای جوش آب کمتر از الکل و دمای جوش الکل بیشتر از کلروفرم است.

به نیروهای بین مولکولی در آب یخ اصطلاحا ً پیوند هیدروژنی میگویند زیرا به نظر میرسد اتم هیدوژن مولکولها را کنار هم نگهداشته است .

36.اگر پرسیده شود چرا آب هنگام یخ زدن افزیش حجم میدهد یا پرسده شود چرا یخ از آب سبک تر است یا چرا چگالی یخ از آب کمتر است در پاسخ میتوانیم بگوییم : هنگام یخ زدن مولکولهای آب باید کمی جابه جا شوند تا شکل منطقی پیدا کنند که در این هنگام مقداری فضای خالی بین مولکولها به وجود می آید.

نکته: نوعی پیوند شیمیایی که سبب میشود یونهای نا هم نام یکدیگر را بربایند پیوند یونی نامیده میشود

پیوند نیز مانند پیوند کوالانسی یک نیروی قوی است.

37.تعریف پیوند کوالانسی : نیروی قوی است که اتم ها را کنار یکدیگر قرار می دهد.

نکته: اتم در حالت عادی خنثی است اما میتواند یک یا چند الکترون را بگیرد و به یک یون منفی تبدیل کند.

38.آینون چیست؟ به یون منفی آینون گفته میشود.

نکته: یک اتم میتواند چند الکترن از دست بدهد و به ذره دارای بار مثبت تبدیل شود.

39.کاتیون چیست؟ به یونهایی که بار مثبت دارند کاتیون گویند.

40.پیوند یونی چگونه تشکیل میشود؟ هنگامی که دو اتم در کنار یکدیگر قرار میگیرند اگر یکی از آنها الکترونی را به دیگری منتقل کند کاتیون و آنیون به وجود می آید و چون این یونها نا هم نام هستند یکدیگر را می ربایند و پیوند یونی بین آنها به وجود می آید .

41. بلور نمک چگونه به وجود می آید؟ در شبکه بلور یک ماده یونی هر کاتیون به وسیله آنینها و هرآنیون به وسیله کاتیونها در بر گرفته میشود و بلور نمک به وجود می آید.

نکته: گرچه کاتیون دارای بار مثبت و آنیون دارای بار منفی است اما بلور یک نمک از نظر الکتریکی خنثی است چون مقدار بارهای مثبت و منفی با هم برابر است.


حلالهای طبیعی :

42.چگونه یک نمک (ترکیب یونی) در آب حل میشود؟ آب که مولکول قطبی است از قطب مثبت خود یعنی هیدروژن ها رطراف آن را یونهای CL گرفته و ان را از شبکه بلور جدا میکند .همچنین آب از قطب منفی خود یعنی طرف اکسیژن اطراف کاتیونها (NA ) را گرفته و آن را از شبکه جدا میکند . سپس همه یونها توسط مولکولهای آب در بر گرفته می شود. (اگه کتاب داری شکل صفحه بیست رو نگاه کن)

 43.نمک در کدام یک از حالتهای زیر رساناست؟ چرا؟

الف) جامد               ب) مذاب                  ج)محلول                       د)ب و ج

جواب صحیح : د: ب و ج

 

علت: چون در حالت جامد یونها توانایی حرکت ندارند نمک رسانا نیست اما در حالت مایع یا محلول یونهای مثبت به طرف قطب منفی و یونهای منفی به طرف قطب مثبت حرکت میکنند و جریان برق را انتقال میدهند

44.انحلال پذیری یا قابلیت حل شدن چیست؟ بیشترین مقدار ماده که در یک دمای معین می تواند در 100 گرم آب حل شود.

45.منحنی انحلال پذیری چیست؟ مقداری که بستگی انخلال پذیر را به دما نشان می دهد.

نکته: هر نقطه روی انحلال پذیر نشان دهنده یک محلول سیر شده است و هر نقطه پایین تر از منحنی انحلال پذیر و هر نقطه بالاتر از منحنی نشان دهمنده یک محلول فرا سیر است.

46.محلول سیر نشده چیست؟ محلولی که هنوز هم میتواند مقداری ماده در خود حل کند.

47.محلول سیر شدخ چیست؟ محلولی که تا حد امکان ماده حل شده در خود دارد.

48.محلول فرا سیر شده چیست؟محلولی است که بیش از اندازه حل شونده دارد و با اندکی ذره حل شونده ی اضافه آن جدا میشود.

49.واحد انحلا پذیری جامد در مایع چیست؟ گرم خسم حل شونده در 100 گرم آب

نکته: هر گاه منحنی انحلال پذیری ماده ای افقی باشد ،یعنی حل شدن ان ماده زیاد تحت تاثیر دما قرار نمیگیرد. هرگاه منحنی انحلال پذیری ماده رو به بالا باشد یعنی با افزایش دما انحلال پذیری بیشتر میشودو هر گاه منحنی انحلال پذیری رو به پاییو و نزولی باشد یعنی با افزایش دما مقدار انحلال پذیری کم میشود

50. اگر فشار گاز دی اکسید کربن را 4 برابر کنیم میزان حل شدن این گاز در نوشابه به جند برابر می رسد؟ چون چون فشار گاز با حل شدن رابطه مستقیم دارد با 4برابر شدن فشار میزان حل شدن نیز 4 برابر میشود.

51.چرا هنگامی که در بطری نوشابه را باز میکنیم مقدار زیادی گاز به همراه نوشابه از آن خارج میشود؟چون گاز در آن حل شده . وقتی در آن باز میشود فشار آن کم میشود وبا کم شدن فشار مقدار زیادی از گاز نوشابه خارج میشود

52.با توجه به منحنی انحلال پذیری پتاسیم نیترات بگویید   ( در کتاب)

الف) انحلال پذیری این ماده با دما چه تغییری میکند؟چون منحنی رو به بالاست با افزایش دما انحلال پذیری افزایش می یابد.

ب)در دمای 80 درجه سلسیوس چند گرم پتاسیم نیترات در 100 گرم آب حل میشود تا محلولی یر شده تولید کند؟ 150 گرم ، زیرا در دمای 80 درجه اگر 150 درجه حل کنیم درست روی نمودار قرار میگیرد و نشان دهنده محلول سیر شده است.

ج)اگر 90گرم از این ماده را در 100 گرم آب در دمای 70درجه سانتیگراد حل کنیم چه محلولی خواهیم ساخت؟ سیر نشده چون این نقطه زیر منحنی انحلال پذیری قرار دارد.

د) اگر محلول قسمت (ج) را تا دمای 50 درجه سانتیگراد سرد کنیم به چه نوع محلولی خواهیم رسید ؟ فرا سیر شده (البته به شرطی که هیچ بلور جامدی از محلول جدا نشود) چون اینکه این نقطه بالاتر از منحنی انحلال پذیری قرار دارد.

ه )اگر به محلول قسمت (د) ضربه ای وارد کنیم چه اتفاقی می افتد؟ محلول هوشیار میشودو مقداری از ماده حل شده که اضافی است از آن جدا شده و ته نشین میشود . به محلولی سیر شده تبدیل می گردد . اگر از نقطه فرا سیر شده مستقیم به سمت پایین حرکت کنیم تا به منحنی بر خورد کنیم از روی این فاصله می توانیم مقدار ماده ای رت که از محلول فرا سیر شده جدا شده را حساب کنیم.

نکته: سرد کردن یعنی اینکه از همان نقطه روی نمودار به سمت چپ حرکت کنیم تا به دمای مورد نظر برسیم.

53.اکسیژن مورد نیاز جانداران از چه منابعی تامین میشود؟ تماس مستقیم با سطح آب ، بخورد جریان با هوا مانند: موج در رودخانه هیا خروشان ، تولید اکسیژن توسط گیاهان سبز در آب از طریق فتو سنتز.

54.مواد زیست تخریب پذیر را تعریف کنید؟ موادی هستند که توسط باکتری های هوا زی تجزیه میشوند.

55.DO  را تعریف کنید؟ حداقل غلظت اکسیژن محلول در آب که برای زندگی آبزیان مورد نیاز است.

نکته : DO به نوع جاندار آبی بستگی دارد چون جانداران آبزی خونسرد هستند و با گرم شدن آب فعالیت آنها زیاد میشود. پس DO هر جاندار به عامل دیگری بستگی دارد یعنی دما.

DO معوملا بر حسب PPM بیان میشود.

56. آلودگی گرمایی آب یعنی چه انسان چگونه باعث این نوع آلودگی میشود؟ با گرم شدن آب مقدار اکسی

ژن در آن کم میشود و از طرف دیگر چون ماهیها خونسرد هستند سرعت فعالیت آنها بیشتر شده و اکسیژن بیشتری مصرف میکنند که سبب مبشود با گرم شدن آب با صحنه مرگ و میر ماهیها روبه رو شویم . فعالیتهای صنعتی انسان مانند سیستم ها ی خنک کننده که توسط آب خنک میشوند سبب گرم شدن آب و آلودگی گرمایی می شود.

57.PH را تعریف کنید؟ نوعی مقیاس که خواص اسیدی و بازی محلولها را با ان می سنجند .

58.گستره PH در دمای اتاق چه قدر است؟ از صفر تا چهارده درجه

59.اسید چیست؟ ماده ای است که PH آن از 7 کمتر است و رنگ کاغذ توسول را قرمز میکند.

60.بازها را تعریف کنید؟ ماده ای است که PH   آن از 7 بیشتر بوده و کتغذ توسول در آن آبی میشود.

61.چند ماده بازی؟ خون ، تخم مرغ، صابون ، آب دریا و پاک کننده ها و مایع سفید کننده (PH کمتر از 7)

62. چند ماده اسیدی؟ شیر ، آب باران ، گوجه فرنگی ، پرتقال ، نوشابه و سرکه ( PH بیشتر از 7)

63. چند ماده خنثی؟ آب خالص ، آب نمک ، آب قند.

64.آب باران دارای چه خاصیتی است؟ اسیدی است یعنی PH آن کمتر از 7 است .زیرا مقدار کمی گاز دی اکسید کربن هوا در آب باران حل میشود و کربنیک اسید رقیق پدید می آید.

نکته : گستره آب آشامیدنی سالم در PH   6.5 تا 8.5 می باشد و ماهیها در PH  5  تا 9 می توانند زندگی کنند.

65.چرا کوههای یخی روی آب شناور می مانند؟ چون چگالی یخ کمتر از آب است.

66.درست یا نادرست بودن عبارات زیر را مشخص کنید:

الف) مولکولهای قطبی در مجموع از نظر بار الکتریکی خنثی نیستند . نادرست  ، چون دارای تعداد الکترونها و پروتونهای براری هستند در مجموع خنثی هستند.

ب) منابع زیرزمینی در جهان به طور یکنواخت توزیع شده اند .  نادرست  ، چون پراکندگی منابع زیر زمینی به شرایط  جغرافیایی مانند میزان بارش بستگی دارد.

67.کاتیونهای فلزی سنگین که آلاینده محیط زیست هستند را نام ببرید؟ کادیم  (CD 2+) ، سرب (PB +2 ) جیوه (HG 2+)

68.ضریب خطر چیست؟ نسبت مقدار یونهای موجود در آب به مقدار مجاز اعلام شده توسط محیط زیست زا ضریب خطر می گویند.

نکته: هر گاه یونی دارای ضریب خطر بالای یک باشد خطرناک است اما اگر ضریب خطر از یک کمتر باشد خطر ناک نیست.

69. ضریب خطر بالاتر از یک یعنی چه؟ یعنی مقدار یونهای موجود از حد مجاز اعلام شده بیشتر است.

70. سه فرآیند اصلی تصفیه طبیعی آب را شرح دهید؟ 1. جدا شدن کامل مواد حل شده در آب هنگتم تشکیل برف و باران ، 2.تجزیه برخی مواد به مواد ساده تر توسط باکتری ها،3. جداشدن مواد معلق آب هنگام عبور از ماسه های زمین.

71.چه عاملی سبب میشود سنگهای زیززمینی اندکی درآب حل شوند؟ اسیدی بئدن آب باران.

72. آب سخت چیست؟ آبی که دارای مقدار زیادی یونهای  Sa2+ (کلسیم) و Mg 2+2 )منیزیم) Fe2+ (آهن) آب سخت نامیده میشود و صابون در آن کف نمی کند.

73. نرم کردن آب یعنی چه؟ فرآیند زدودن یونهای Sa2+ (کلسیم) و Mg 2+2 )منیزیم) Fe 2+ (آهن) را از آب سخت ، نرم کردن آب گویند.

74. عامل سختی موقت آب چیست و سختی موقت آب چگونه برطرف میشود؟ عامل سختی موقت آب کلسیم ،هیدروژن کربنات محلول (NaHSO 3) در شرایط مناسب و گرما این ماده به کلسیم کربنات تبدیل می شود و مقداری کربن در اکسید و آب به وجود می آید.

75. تعریف سختی دائم : اگر یونهای Sa2+ (کلسیم) و Mg 2+2 )منیزیم) Fe 2+ (آهن) خیلی زیاد باشد نمی توان آنها را با گرم کردن از بین برد چنین آبی دارای سختی دائم است.

76.سختی دائم آب چگونه برطرف میشود؟ با افزودن مقداری سدیم کربنات یونهای کلسیم ته نشین می شوند و آب نرم میشود

77. مراحل تصفیه آب شهری به ترتیب؟ 1.صاف کردن 2.کلر زنی مقدماتی 3.لخته سازی   4.ته نشین شدن در حوضچه های آرامش  5. گذراندن از صافی شنی  6. گند زدایی پایانی.

78.کاتیونهای لخته ساز را نام ببرید؟ AL 3+    و Fe 3+

79.کلوئید چیست؟ نوعی مخلوط است که به سادگی ته نشین نمیشود و شامل ذره های میکروسکوپی است.

80. چرا ذره های میکروسکوپی گل ولای ته نشین نمیشوند؟ چون این ذره ها هنگام جریان یا فتن آب به علت استحکاک مقداری بار الکتریکی هم نام پیدا میکنند . یکدیگر را دفع کرده و ته نشین نمیشوند.

81. کاتیونهای AL 3+    و Fe 3+ چگونه سبب ته نشین شدن یا لخته شدن کلوئید می شوند؟ چون این کاتینها بار الکتریکی زیادی دارند بار ذره های کلوئید را خنثی می کنند و این ذره ها یکدیگر میچسبند و ته نشین می شوند.

82. هدف از گند زدایی پایانی چیست؟ در این مرحله مقداری اضافی آب وارد آب میکنند تا باکتریهایی را که احتمالا بعدا ً وارد آب میشود از بین بروند

83.کدام یون کدام یون بری جلو گیری از پ.سیدگی دندان و پوکی استخوان به آب برخی از کشورها افزوده میشود؟ یون فلوئورید (f )

84. چه ماده ای به آب برخی از منابع می افزایند تا از رشد جلبرکها جلوگیری شود ؟ یک ترکیب شیمیایی به نام کات کبود.

85. چرا بهتر است فاضلاب را قبل از راه یافتن به رود خانه تصفیه کرد؟ چون تمیز کردن فاضلاب بسیار راحت تر از تمیز کردن رودخانه است . پیشگیری بهتر از درمان است.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.